• Uw makelaar in het Pajottenland en verder

Huurschatter.be, bereken je huurprijs

Huurschatter.be, bereken je huurprijs

De online tool, die werd uitgewerkt door het Steunpunt Wonen van de Vlaamse overheid, biedt aan zowel huurders als verhuurders informatie over de gangbare huurprijzen op de private huurmarkt. De schatting van de huurprijs werd nu verfijnd en nauwkeuriger gemaakt. Zo geven de verzamelde gegevens uit de huurschatter onder andere de mogelijkheid om het prijseffect van de ligging van de woning beter in kaart te brengen.

https://www.woninghuurprijzen.be

Voor wie is deze toepassing bedoeld?

Deze toepassing wil zowel huurder als verhuurder een houvast bieden bij het beoordelen of bepalen van de huurprijs voor elke woning (maar geen kamer of tweede verblijf) die gelegen is in het Vlaamse Gewest.

Wat kunt u doen met deze toepassing?

Aan de hand van het adres en een aantal kenmerken van een huurwoning geeft de toepassing een inschatting van een gangbare huurprijs voor die woning. Het resultaat van de berekening – de geschatte huurprijs – is enkel informatief en dus op geen enkele manier bindend.

Hoe wordt de huurprijs van een woning geschat?

De huurschatter maakt gebruik van een statistisch model dat steunt op objectieve parameters, maar het blijft wel een schatting: een model kan immers nooit voldoende rekening houden met alle elementen en nuances die meespelen in de huurprijsbepaling.

Voor meer informatie over de berekeningswijze en de wetenschappelijke basis van het model, klik hier.

 

img

Stijn Van Driessche

Gerelateerde berichten

Afschaffing woonbonus

Woonbonus afgeschaft vanaf 1 januari 2020, registratierecht van 7 naar 6% woensdag 2 oktober...

Lees verder
door Stijn Van Driessche

Word lid van de discussie