• Uw makelaar in het Pajottenland en verder

BENOveren

BENOveren

Door slim en doordacht te BENOveren in plaats van gewoon te renoveren, verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort, krijgt je woning meer waarde en bewijs je ook het milieu een grote dienst en geniet je van tal van premies. Maar wat betekent BENOveren in de praktijk?  Via de onderstaande  5 BENOvatiestappen voer ook jij je ideale BENOvatietraject uit.

 

  1. Een eerste stap in je ideale BENOvatietraject is het BENOveren je dak. Op deze site vind je alle info over de isolatie- én afwerkingsmogelijkheden – zowel binnen als buiten, zowel in gips, keramische dakpannen, zinkdaken als leien  – bij de BENOvatie van je hellend of van je plat dak.
  2. Na het dak zijn de buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. Je buitenmuren BENOveren, aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw, betekent bijgevolg de tweede stap voor wie wil BENOveren. Naast het puur isolerende besteden we ook aandacht aan luchtdichting, zonder de vele mogelijke gevelbekledingen – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, leien, zink als pvc  – te vergeten.
  3. Door te zorgen voor een goede luchtdichtheid en een goede thermische isolatie kan je ook het warmteverlies doorheen glas, ramen en deuren sterk beperken. De derde stap voor wie wil BENOveren.
  4. Het BENOveren van de vloer (ondergrond, kelder, garage…) is de vierde stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van je woning te komen. Op deze site leer je alles wat je moet weten om je vloer te isoleren, luchtdicht te maken en af te werken
  5. In een ideaal BENOvatietraject zorg je niet alleen voor een goed geïsoleerde woningschil om de energievraag van je woning te beperken, je kiest ook voor de juiste energiebronnen en voor de juiste ‘technieken’ voor verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting.

 Bij elk van deze 5 stappen gidsen we je doorheen je BENOvatietraject met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

img

Stijn Van Driessche

Word lid van de discussie